Què és una comunitat artesana d'artesansenxarxa? Destacats

Informa't sobre què és una comunitat artesana 

Actualment, el porc és, com en el passat, un dels productes carnis més assequibles i, alhora, de més qualitat, sabor i una bona font de proteïnes. Però en coneixes les seves parts i com cuinar-les?

El porc és una subespècie domèstica del senglar. Com ja saps, té un paper fonamental en la cultura gastronòmica catalana. Sol ser protagonista en moltes festes laiques i seculars d'arreu de Catalunya, com per exemple "la matança del porc". Què me'n dius de l'escudella i la carn d'olla? Moltes especialitats culinàries de les nostres terres, tenen com ingredient principal el porc. Encara que el porc es consumeix des de la prehistòria, el seu consum es veurà molt reforçat durant l'edat mitjana per motius religiosos, ja que va esdevenir símbol alimentari del cristianisme.

Com tradicionalment sempre s'ha dit, d'un porc s'aprofita tot. En la gastronomia dels Països Catalans hi destaquen un gran nombre d'embotits diversos amb la carn de porc trinxada i embotida en el mateix intestí: botifarres, llonganisses, sobrassada.... A més de la carn més o menys magra per a embotits i guisats, del porc es mengen tots els menuts, tenen especial tradició: els peus, les orelles, les tripes, la cua...

Però tot i ser un ingredient tan tradicional en els nostres plats, sovint desconeixem les diferents parts del porc i com podem cuinar-les per degustar-les millor. Moltes vegades, el porc et permet fer plats senzills i ràpids que et solucionen el menjar del dia del dia a dia i aporten un toc diferent a la cuina quotidiana. Endavant doncs, com t'he dit, et diré els noms del porc!

Modificat per ultima vegada Tuesday, 08 January 2019 13:25
Qualifica-ho
(0 vots)
Vols aconseguir un 10% de descompte en la primera compra i conèixer tots els avantatges que et podem oferir? Informa't en el nostre web!
Artesansenxarxa és una nova manera d'entendre el petit comerç! Descobreix-ho! Visita la nostra xarxa de botigues!
Estem molt contents!! Inaugurem web corporativa d'@artesansenxarxa! Mil aventures gastronòmiques t'esperen!!! Entra-hi!!
Follow artesansenxarxa on Twitter

Si continua navegant o premeu acceptar considerarem que accepta tot el seu ús. POLÍTICA DE COOKIES